Ana Sayfa
Aacsb
Aacsb Hakkında

AACSB Hakkında

AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) dünyada 2021 yılı itibariyle 48 farklı ülkede yerleşik 840  işletme ve muhasebe programı  bulunan eğitim kurumunun akredite olduğu küresel bir kuruluştur. Dünyadaki 13.000’den fazla programının %5’inden daha azı bu akreditasyonu elde edebilmiştir.

AACSB Akreditasyon Standartları ilk olarak 1919 yılında uygulanmıştır. Yıllar ilerledikçe bu standartlar, kaliteyi artırmak  ve gelişimi sağlamak amacıyla revize edilmiş ve geliştirilmiştir. Son yıllarda ise 2013 ve 2020 yıllarında standartlarda değişiklikler yapılarak kalite artırılmak istenmiştir. 

100'den fazla ülkede bağlantısı ve üyeleri bulunan AACSB'nin merkezi Tampa, Florida'dadır. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Merkezi Amsterdam'da ve Asya Pasifik merkezi de Singapur'da bulunmaktadır.  AACSB hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Mart 2021 itibariyle ülkemizde Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi AACSB akreditasyonunu elde etmişlerdir. AACSB'ye üye olan Türk üniversiteleri için tıklayınız.