Ana Sayfa
Aacsb
Neden Aacsb Akreditasyonu?

Neden AACSB Akreditasyonu?

Dünyada işletme okullarının akredite olduğu, başka akreditasyon kuruluşları da olmasına rağmen, üye okulların %86’sına göre; AACSB dünya üzerindeki en fazla bilinen kuruluş olup; diğer akreditasyon kuruluşlarıyla kıyaslandığında çok daha sıkı kural ve süreçleri içermektedir.

AACSB akreditasyonu sürecine dahil olmanın öğrenci ve mezunlara yönelik etkileri şöyle sıralanabilir:

  • AACSB, üniversitelerin işletme ve muhasebe programlarında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde uluslararası tanınmışlık sağlamaktadır.
  • AACSB Akreditasyon Standartları, bu programlarda eğitim alan öğrencilere kendilerini geliştirmeleri ve daha iyi bir eğitim almaları konusunda katkı sağlamaktadır.
  • AACSB’ye akredite olan okullar, öğrencilere parlak bir eğitim hayatı yanında, akredite olmayan diğer okullarda bulunmayan eğitim ve kariyer olanaklarını sunmaktadır.
  • AACSB’ye akredite olan okullar, akredite olmayan okullar ile kıyaslandığında, işverenler tarafından daha fazla talep edilen mezunlar yetiştirmektedir.
  • AACSB resmi öğrenci sitesi bestbizschools öğrencilere çeşitli imkanlar sunmaktadır. 
  • AACSB’ye akredite olan okullarının öğrencileri Beta Gamma Sigma Onur Topluluğu’na üye olabilirler. Beta Gamma Sigma AACSB akreditasyonuna sahip programlar için hizmet eden uluslararası bir onur topluluğudur. Beta Gamma Sigma üyeliği, AACSB akreditasyonuna sahip bir yönetim bilimleri programında öğretim gören bir öğrencinin sahip olabileceği en yüksek tasdiknamedir.

AACSB akreditasyonu sürecine dahil olmanın akademisyenlere yönelik etkileri ise aşağıdaki gibidir:

  • Akademisyenler, akredite olmuş bir kurumun çalışanı olarak, tanınma, kendini geliştirme, evrensel eğitim kuralları ve müfredatı uygulayabilme imkanına sahip olmaktadırlar.
  • Akademisyenler; 90 farklı ülkede 1400 fakülteyi bünyesinde barındıran ve 33.000’den fazla akademisyenin üye olduğu ‘AACSB Exchange modülüne kayıt olarak diğer akademisyenlerle tanışıp işbirliği geliştirme ve iyi uygulamaları paylaşma fırsatı elde etmektedirler.
  • MyAACSB platformu ise diğer fakültelerin paylaşılan ders müfredatlarına, projelere, konferans ve seminer meteryallerine ulaşabilme imkanı sağlamaktadır.

Ayrıca, akademisyenler ve öğrenciler, kariyerlerini yurtdışında devam ettirmek istemeleri halinde ‘BizSchoolJobs linkinden dünya genelinde AACSB ile işbirliği halinde bulunan üniversitelerin akademik ilanlarına ve diğer işletmelerin eleman arayışlarına kolayca başvuruda bulunabilirler ve istihdam imkanlarına ulaşabilmektedir. Çünkü Bloomberg, Dow Jones Company, Grant Thornton, Financial Times gibi dünya çapında ünlü şirketler AACSB’ye şirketler bünyesinde üye olup iş birliği halindeler.